Ремонт на апартамента

Закупуването на апартамент може да бъде сложен процес. Мнозина от нас свързват ремонтите с негативен привкус. Една от най-честите причини са времето, средствата и търсенето на майстори – на правилните хора.

Често извършването на ремонт на апартамента, след като сте го закупили, е най-добрият начин да направим дома си мястото, за което винаги сме си мечтали.

Разбира се, самият ремонт също не винаги е лесен. Ако искате да ремонтирате апартамента си, има определени стъпки, които трябва да следвате, за да сте сигурни, че всичко ще се окаже точно както го искате.

Работата с експертен архитект може да помогне на процеса да протече възможно най-гладко.

Има различни причини, поради които може да искате да ремонтирате. Може да се наложи да смените или ремонтирате нещо или може да искате да придадете на остарялата си кухня или баня по-модерен вид.

Промени в личния ви живот, като добавяне на нов член на семейството или нужда от домашен офис, също може да изискват някои промени.

За да очертаете плановете си за ремонт, трябва да помислите какво точно искате да промените и с каква цел:

Направете инвентаризация. Запишете всички детайли в дома си, които искате да промените.

Това може да включва „задължителна“ поддръжка, ремонт и преустройство, както и „хубави за притежаване“ промени, ако бюджетът позволява.

Можете също така да направите списък с нещата, които харесвате в дома си и искате да запазите такива, каквито са.

Опишете всеки елемент от вашия списък от гледна точка на ежедневното ви преживяване при напускане. Например липсата на достатъчно пространство за създаване на домашен офис, което затруднява работата от вкъщи.

Получете мнението на всички членове на семейството. Уверете се, че всички живеещи в дома участват. Много пъти един човек може да пренебрегне неудобните аспекти на дома, просто защото е свикнал.

Отделете малко време, за да съберете информация от няколко души.

По-долу ще разгледаме няколко стъпки, които трябва да предприемете, за да започнете ремонта си по правилния път.

Ремонт на апартамента
Ремонт на апартамента

1. Проучете правилата, които етажната собственост има за ремонтни дейности

Преди да направите каквото и да било друго, важно е да знаете правилата и насоките за обновяване на вашата сграда.

Може да има някои аспекти на вашия апартамент, които не можете да промените или актуализирате. Трябва да сте наясно с това.

Някои сгради също имат правила за това кога могат да се извършват ремонти, така че не забравяйте да включите това във вашата времева линия.

2. Бюджет за ремонт на апартамента

Ремонтите на апартаменти могат да бъдат скъпи. Наличието на бюджет преди началото на процеса на обновяване ще ви помогне да вземете решения какво да актуализирате и какво да оставите така, както е.

Можете също така да създадете списък с приоритети и да похарчите най-много пари за нещата, които искате да направите първо.

Ако искате да обновите кухнята например и да създадете по-голямо пространство, тогава ще трябва да накарате дизайнери да разберат какво може да се направи.
Едно просто основно правило е да базирате бюджета си на базата на квадратния метър на вашия апартамент.

Вземете предвид целия проект, включително осветление, електричество, подови настилки, уреди, малко структурна работа, специалисти и декорация.
След това вземете тази фигура и направете корекции според нуждите. Можете да изберете различни материали в зависимост от вашите приоритети.

Например, инвестирането в боя с добро качество гарантира дълготрайност, докато бюджетният вариант е бързо решение, а артикули като кухни и бани могат да варират значително от достъпни избори до висок клас персонализирани дизайни.

3. Уведомете съседите си за скорошен ремонт на апартамента

Опитайте се да информирате съседите си за ремонта и им дайте възможно най-много подробности. Уведомете ги за шума, който може да им повлияе и дори обмислете да ги информирате кога работниците ще бъдат в сградата.

Поддържането им възможно най-информирани и отварянето на линията за комуникация може да ви спечели добра воля по пътя.

4. Намерете подходящия архитект

Когато ремонтирате апартамента си, искате да работите с някой, който разбира колко важно е пространството за вас. Заслужаваш да се прибереш в апартамент, който обичаш. Работете с архитект, който цени това.

Ремонтът може да бъде дълъг и понякога разочароващ процес, така че е важно да намерите архитект, на когото имате доверие, за да ви напътства във всяка стъпка.

Ремонта на апартамента
Решения за всеки ремонт

5. Изпълнете всички необходими анализи и одобрения

Преди да започне строителството на вашия ремонт, всички необходими процеси за анализ или одобрение ще трябва да бъдат завършени.

Това може да включва неща като анализ на обекта, пожарна безопасност и осигуряване на разрешителни за строеж.

В идеалния случай вашият архитект се занимава с това вместо вас, така че помислете за това, когато анализирате услугите на дадена фирма .

6. Планирайте своя дизайн

Създаването на дизайн за обновяване обикновено е една от най-вълнуващите части от процеса.

Това е вашата възможност да създадете дом, който наистина отразява това, което сте.

Прекарайте известно време в проучване на тенденциите и посещение на домовете на приятели, за да добиете представа какво харесвате.

След това можете да работите върху персонализирането на външен вид, който е идеален за вас и вашето пространство.

7. Поставете крайни срокове на майсторите за ремонт на апартамента

Важно е всички страни, участващи във вашето обновяване – вие, вашият архитект и строителният екип – да сте наясно с очаквания график.

Ремонтите често отнемат повече време от планираното, но ако поставите крайни срокове от самото начало, е по-вероятно проектът да приключи навреме.

8. Очаквайте неочакваното

Искате да влезете в ремонта си с оптимизъм, но трябва да сте и реалисти. Много хора участват в извършването на един ремонт от началото до края.

Когато един проект е толкова голям, е почти гарантирано, че ще има някои изненади.

Имайте търпение и не се страхувайте да задавате въпроси за това какво се случва или къде се архивират нещата.

Заслужавате да бъдете информирани за процеса, докато се развива.

Готови ли сте да ремонтирате апартамента си?
Докато се развивате, вашият дом трябва да се развива с вас. Един ефективен, добре планиран и добре извършен ремонт е най-добрият начин да накарате апартамента си да се почувства отново нов.

За повече информация или за да започнете ремонта си, моля, свържете се с нас днес.

Вашият коментар