You are currently viewing Предимства на технологията Smart Home
Управление на умна къща от Електро ЛСВ

Предимства на технологията Smart Home

Технологията за интелигентен дом се използва по различни причини в домовете.

Той предоставя на собствениците на жилища да контролират интелигентни устройства като аудио високоговорители или охранителни камери с помощта на приложение за интелигентен дом от всяко мобилно устройство. 

Освен това можете да затваряте и заключвате гаражни врати или да изключвате светлините или да регулирате вътрешните температури с всяко смарт устройство или лаптоп.

Ето няколко предимства на технологията Smart Home:

Монитор за управление на умна къща от Електро ЛСВ - предимства на технологията Smart home
Управление на умна къща от Електро ЛСВ

1. Управлявайте домашната сигурност

Най-големите предимства на системата за домашна автоматизация са автоматизираните брави на вратите.

Можем да заключваме или отключваме вратите си със смартфон или таблет буквално от всяка точка на света.

Системите за домашна автоматизация с видеонаблюдение са много по-полезни. Проследявайте лесно всеки, който влиза или напуска вашия имот.

Сътрудничеството между смарт устройства със сигурност ще направи живота по-удобен.

2. Спестява пари, енергия и добавя свободно време

С технологията Smart Home можем да спестим енергия или да намалим разходите за комунални услуги за определен период от време и да минимизираме прекомерните сметки за вода и електричество.

С някои технологии за домашна автоматизация можем дори да наблюдаваме потреблението на вода, увеличавайки комфорта ви на живот всеки ден.

3. Спестява време

Животът стана по-лесен сега с интелигентната технология, тъй като ще се освободите от напрежение, например ако член на семейството ви е забравил да изключи гейзера, печката или е оставил ключовете.

Функциите могат лесно да се управляват от съседна стая или вашия офис. Домашната автоматизация е отговорът на ежедневните ви предизвикателства.

4. Осигурете безопасността на децата и домашните любимци

Бъдете спокойни, където и да сте, тъй като вашите домашни любимци и мили деца могат да бъдат наблюдавани чрез вашето смарт устройство.

Тази функция ви позволява да знаете, че те са защитени от непознати и детегледачки, които са нащрек, тъй като ги наблюдавате.

5. Проследете здравето и уелнеса 

Възрастните хора са стълбът на всеки дом. Тяхното проследяване на здравето и безопасността с двупосочна аудио и видео комуникация в реално време може лесно да се интегрира с предупредителни известия в смарт устройства.

Освен това с помощта на ленти за китки можем да проследим местоположението им за допълнителна защита. 

Всичко това позволява на останалите членове на семейството да живеят безпроблемно и да се концентрират върху индивидуалните си ангажименти.

6. Дистанционно наблюдение

Интелигентният дом може да бъде наблюдаван и управляван дистанционно отвсякъде и по всяко време, ако е свързан към мобилно устройство, лаптоп или настолен компютър.

Можете да проверите различни елементи от имота и дома в реално време.

Това ниво на сигурност може да бъде трудно да се определи количествено за потребителите.

Няма по-голямо удобство от това да знаят, че техните близки и имущество са в безопасност от заплахи – от крадци и вандали до пожари и въглероден окис – независимо от заплахата.

Една от най-добрите характеристики на технологията за интелигентен дом е способността й да бъде персонализирана.

7. Взаимосвързаност

Използването на интелигентни високоговорители, системи за сигурност и осветление може да подобри продуктивността на дома, ако всички те са свързани.

Устройствата и системите за интелигентен дом осигуряват чувство за сигурност, както и усещане за комфорт.

Чрез свързване на устройства потребителите могат да управляват и наблюдават термостатите дистанционно.

Също така да гледат записите от камерите за наблюдение, да програмират светлините на закрито и на открито и много други, без да напускат офиса или дома си.

Спестяването на енергия и пари е друга полза.

8. Може да се адаптира към нуждите

Интелигентният продукт може да бъде персонализиран, за да отговаря на предпочитанията или нуждите на конкретен потребител въз основа на устройството.

Температурата във вашия дом може да се променя с термостат в зависимост от метеорологичните условия, което го прави по-удобно за вас и вашето семейство.

Друг добър пример са интелигентните пръскачки. Те идват в различни зони, които покриват целия ви имот.

По-ефективно е да активирате графика за поливане въз основа на количеството слънчева светлина и вида на растението.

9. Повишена безопасност

Взаимосвързаността на интелигентните домове, заедно с мониторинг и наблюдение в реално време, предоставя на собствениците на жилища подробна информация и сигнали в реално време за всяко събитие, което може да е подозрително.

10. Управление на енергията

Контролът на комунални услуги като отопление, охлаждане и осветление може да окаже значително влияние върху разходите за енергия.

Термостатите могат да бъдат предварително програмирани да достигат определени температури в определени часове на деня, за да осигурят комфорт, като същевременно намалят отпадъците.

Ако искате да активирате автоматично изключване за електронни устройства като телевизори и игрови конзоли, може да помислите за интелигентни контакти.

За удобство и сигурност потребителите могат да включват и изключват осветлението в определени часове с интелигентни LED крушки.

11. Осветление, активирано от движение

Тази технология открива движение само когато е необходимо, спестявайки време, живот на батерията, памет, съхранение и енергия.

Той ви предупреждава за потенциално подозрителна дейност във или извън дома ви, независимо дали сте у дома или далеч.

12. Видео анализ

Видео анализът е една от най-впечатляващите функции на интелигентната домашна автоматизация.

Като допълнителен слой на сигурност, тази усъвършенствана технология може да бъде интегрирана с детекция на движение.

Благодарение на способността си да прави разлика между изображения на хора, животни и превозни средства, той помага за предотвратяване на фалшиви аларми и намалява фалшивите известия.

Активирането на вътрешни и външни светлини на предварително програмирани кабели и зони на активност също предупреждава потенциални нарушители в реално време.

Заключение

Хората смятат, че основният недостатък на използването на технологията Smart Home е прекомерната цена.

Запитайте ни за своята оферта за Smart home – можем да автоматизираме цялата система или част от нея, в зависимост от Вашите индивидуални нужди.

Но да имате безопасен и осигурен живот, като съпрузите работят и се грижат за деца и възрастни хора, няма да бъде предизвикателство, ако домовете им станат интелигентни домове.

Просто издайте команда на мобилното си устройство и работата е свършена.

Тази напълно свободни ръце технология е благодат, а не проклятие.

Препоръчва се надграждане или добавяне на технологии за интелигентен дом, за да можете да сте спокойни и да управлявате нещата у дома от разстояние.

Водете комфортен и удобен начин на живот с технологията Smart Home, тъй като тя вече не е лукс, а необходимост.

Последвайте ни и в социалните мрежи за повече проекти и споделен опит от нашата сфера на дейност – Facebook и Instagram.

Вашият коментар