You are currently viewing Интелигентен дом и неговите предимствата?

Интелигентен дом и неговите предимствата?

Определението „умен дом“ е система за интелигентен дом, която се свързва всички ваши уреди и обикновено се управлява с дистанционно.

Можете да използвате интелигентна домашна система, за да програмирате вашите всекидневни нужди. Също така да наблюдавате камери или да контролирате уреди като вашия хладилник или климатик и отопление.

Интелигентните домове пестят време, енергия и пари.

Какви са предимствата на интелигентния дом?

Много хора търсят идеи за интелигентни домове, как работят интелигентните домове или автоматизация на специфични задачи за предимства като тези:

Интелигентните домове ви позволяват да имате по-голям контрол върху потреблението на енергия. Автоматизирате дейности като регулиране на температурата, включване и изключване на осветлението, отваряне и затваряне на прозорци.

Интелигентните домове представят информация за използваната енергия. Може предимство може да ви помогне да станете по-енергийно ефективни.
„Умната къща“ може да оптимизира разходите ви за потребление, като определи зоните с по-високо такова.

„Умните къщи“ ще стават все по популярен и достъпен модел за управление на дома. Това не е просто мода, която ще отмине, тенденциите са за все по-широка и масова употреба на повече домакинства ежегодишно.През 2019 година интелигентните домашни устройства са около 180 милиона, тенденцията е до края на 2023 година да се увеличи и да надхвърли 300 милиона.

Когато имате интелигентни домакински уреди, осветление или интелигентен термостат, вие контролирате кога и как те ще се включват и функционират.

Следователно имате по-голям контрол върху потреблението на енергия и е по-вероятно да промените навиците си за потребление.

Как работи интелигентен дом?

Когато умните домове за първи път станаха опция, отговорът беше малко мъгляв. Но тъй като по-големите играчи се присъединяват към индустрията, те улесняват потребителите да разберат и придобият технологиите, необходими, за да започнат.

Това, от което се нуждаете, за да превърнете обикновения си дом в интелигентен дом са:

  • WiFi връзка;
  • Интелигентни домакински уреди (или интелигентни домашни устройства);
  • Интелигентна домашна система за свързване, наблюдение и контрол на тези устройства.

Какво е смарт устройство?


Смарт устройство е всяко електронно устройство, което може да бъде свързано към вашата система за интелигентен дом. Телевизори, печки, алармени системи, звънци, гаражни врати и стереоуредби са примери за интелигентни устройства. Смарт устройствата могат да бъдат закупени и с течение на времето, което улеснява преобразуване на къщата ви в интелигентен дом.

Какво е система за интелигентен дом?

Системата за интелигентен дом е „хъбът“ така да се каже на вашия интелигентен дом.

Системата за интелигентен дом събира уникална информация от всяко от вашите смарт устройства, чрез модул или софтуер достъпен през интернет. Така можете да контролирате уредите си от едно място. Проверете съвместимостта на всеки един от уредите със системата за домашна автоматизация.

 

Как да направите дома си интелигентен дом?Умна къща

 

Краткият отговор е или „всичко наведнъж“, или „стъпка по стъпка“. Все пак има няколко неща, които всеки ще трябва да направи, за да се подготви за своите нови и подобрени домакински уреди и смарт устройства.

Надстройте своя WiFi. Тъй като всички интелигентни домашни устройства използват интернет за комуникация, трябва да се уверите, че имате достатъчно силен WiFi. За по-големи домове може дори да помислите за закупуване на няколко рутера.

Направете вашето проучване. Има толкова много налични интелигентни системи и интелигентни домашни устройства, съветваме ви да се запознаете с няколко опции преди да решите.

Определете вашите нужди. Разберете какво точно търсите от интелигентния дом. Така ще бъде по-лесно за вас да определите нуждите и целите от внедряването на „умен дом“ във вашето ежедневие. Няма нищо по-лошо от това да си купите луксозна нова техника и да събира прах в ъгъла. Към момента на нашия пазар по-скоро ценовия клас е среден към висок. В близко бъдеще все повече домакинства ще усещат необходимостта от внедряване на този тип технология.

Някои идеи за интелигентен дом

Интелигентен домАко разглеждате дома си и се чудите какви обикновени устройства имате сега, които могат да бъдат превърнати в смарт устройство по-добре е да попитате „Какво не може да се превърне в смарт устройство?“

Ако може да се включи, има вероятност да има компания, която прави негова интелигентна версия.

За да започнете, ето кратък списък с идеи за интелигентен дом:

Пазете дома си в безопасност с интелигентни ключалки. Заменете текущата си ключалка на входната врата с интелигентна брава, за да заключвате и отключвате вратата си от разстояние. Проверете дали сте заключили вратата, след като вече сте си тръгнали, и водете запис на това кой е идвал и си отивал. Наблюдавайте дома си с интелигентни сигнали за сигурност.

Множество интелигентни домашни устройства могат да ви предупредят за проблеми с безопасността или сигурността от разстояние.

Можете да получавате сигнали, независимо къде се намирате. Предупреждения за течове, за оставяне на вратата на гаража отворена, за дим, когато някой позвъни на вратата ви или ако сте оставили нещо включено в контакта.

Управлявайте температурата в дома си и пестете енергия с интелигентен термостат. Интелигентният термостат може да научи вашите навици и автоматично да регулира температурата въз основа на вашия график. Освен това ви позволява ръчно и дистанционно да регулирате температурите чрез приложение.

Интелигентен асистент

Интелигентният дом е автоматизирана система. Делегирайте задачи чрез интелигентен асистент. Виртуален асистент – помислете за Google Home или Amazon Echo. Те ще ви позволят да използвате гласови команди, за да правите неща като включване на музика, търсене в мрежата и управление на смарт устройствата на вашето домакинство.

Рационализирайте задълженията си с интелигентни уреди. Смарт телевизорите, съдомиялните машини, хладилниците и пералните и сушилните позволяват отдалечен достъп и контрол и могат да ви предупреждават за информация. Например, вашата пералня може да открие кога консумацията на енергия е най-ниска във вашия район и да се включи през това време или вашият хладилник може да сканира вашите хранителни стоки, като ви уведоми кога срокът на годност на яйцата изтича или колко мляко ви е останало.

Управлявайте домашното си осветление с интелигентни електрически крушки. Интелигентните светлини ви позволяват да контролирате осветлението във всяка стая на вашия дом от вашето мобилно устройство. Вашето седемгодишно дете забрави ли да изключи осветлението в кухнята? Можете да го направите на път за училище направо от телефона си. Или конфигурирайте светлините си да се включват и изключват в определени часове и никога повече няма да се притеснявате, ако някой е забравил да изключи светлините, преди да тръгнете за деня.

Новият свят на технологиите за интелигентен дом е вълнуващ, а възможностите и комбинациите стават безкрайни. С развитието на индустрията ще започнете да изпитвате по-голяма нужа от присъстието им в забързаното ежедневие.

Най-доброто предстои!

Вашият коментар