You are currently viewing Кога се налага подмяна на ел.инсталация?
монтаж на ел.табло

Кога се налага подмяна на ел.инсталация?

Замисляли ли сте се кога е точния момент за подмяна на ел.инсталация?

Или по скоро кога е необходимо да предприемете подобна крачка?

Ние от екипа на Електро ЛСВ можем да ви изброим много плюсове и индикации за подмяна на електроинсталацията.

При подготовката за ремонт на старо жилище, важността на електрическата инсталация не трябва да бъде подценявана.

Електро ЛСВ осъзнава, че старите електрически системи, особено в по-старите жилищни сгради, често са подложени на пренатоварване поради увеличаващия се брой електроуреди, които използваме.

Ако в момента ви предстои закупуване на жилище – ще стигнете и до този етап – когато сте пред дилема дали да запазите старата електроинсталация или да подмените с нова, защото ви предстои цялостен ремонт.

Както закупуването на нови мебели, пребоядисване, шпакловане и мазилка, подмяна на осветителните тела, така и електроинсталация има нужда от обновяване и подмяна.

Подмяна на ел.инсталация

Когато старата електрическа инсталация вече не може да се справи със съвременните нужди на домакинството, подмяната й става задължителна.

Старите системи, особено в по-старите жилищни сгради, често са подложени на пренатоварване поради нарастващия брой електроуреди.

Старите електрически системи често не са достатъчно съобразени с нарастващите нужди на модерните домакинства.

Включването на нови електроуреди като перални, миялни, фурни и бойлери може да надвиши капацитета на старите системи и да доведе до пренатоварване на мрежата.

Подмяната на електроинсталацията е ключова за гарантиране на безопасността и удобството във вашия дом или офис.

Нашите експерти от екипа на Електро ЛСВ ще ви помогнат да изберете най-подходящото решение за вашите нужди и ще извършат всички необходими работи по подмяната на електроинсталацията ви.

Можете да заявите безплатен оглед в София и района на София като заявите своя интерес или директно на мобилен 0887850995 или чрез контактната форма в сайта.

Защо е необходима подмяната на електроинсталацията?

Инсталиране електро табло
Инсталиране електро табло
Инсталиране и подмяна на ел.инсталация
Инсталиране и подмяна на ел.инсталация
Монтаж на кабелни канали
Монтаж на кабелни канали
Контакти гнездо монтаж Електро ЛСВ
Контакти гнездо
Електроизграждане София
Електроизграждане София
Инсталиране на осветителна инсталация
Инсталиране на осветителна инсталация

Старите електрически системи често не са достатъчно съобразени с нарастващите нужди на модерните домакинства.

Електроинсталациите в панелните блокове са предвидени за определен капацитет на натоварване, т.е. едновременно включване на хладилник, готварска печка и телевизор.

Важно е да се проучи капацитета на вътрешната инсталация и да се обмисли разширяването й.

Освен смяната на електроинсталацията с нова, от Електро ЛСВ съветват потребителите да обърнат внимание и на ключовете и контактите.

Предлагат се различни модели, като например такива с твърди връзки или с устойчива на висока температура пластмаса, които осигуряват надеждност и безопасност на връзката.

Ако домът ви е на 35-40 години, това означава, че и кабелите на електрическата инсталация са стари. Което може да предизвика инциденти или да са причина за лошото качество на тока в жилището.

Затова съветваме ви те да се подменят. В зависимост от консуматорите (уредите), които ще се включат в мрежата, е необходимо да се съобразят и кабелите. Както и съответният брой кръгове за самата електроинсталация.

Електротехник в София – електроинсталация

Електроуслуги София
Електроуслуги София

При полагане или подмяна на електрическата инсталация трябва да се търси специалист електротехник. Той ще изготви най-подходящата за жилището схема на електрическата инсталация.

В противен случай опасността от инциденти е голяма, подчертават от компанията.

За да се улесни монтажът на новата електроинсталация, може да се ползват первази, чрез които прекарването на кабелите е удобно и лесно.

Добре е да знаете как точно е разположена електрическата инсталация в дома ви, коментират експертите.

В противен случай има риск при най-малкото нещо като поставяне на картина на стената да се предизвика токов удар, като се засегне някой кабел от инсталацията.

В случай че нямате информация за разположението на електрическата инсталация в дома си, може да се снабдите с детектори. Това са устройства, които откриват електрическите кабели, независимо дали са вградени в стена или зад перваз.

За по-голяма безопасност може да се монтира в таблото за бушоните защита против токови удари.

Изисквания за инсталиране на електротабла

Подмяна на електрическо табло
Подмяна на електрическо табло
Монтаж ел.табло
Монтаж ел.табло

В съответствие с новите изисквания в електротаблата трябва да бъдат поставяни дефектнотокова защита и защита от пренапрежение.

За да не се претоварва електрическата инсталация, може да се монтират специални сензори, които “разбират” кога помещението има човек и сами активират електрозахранването в него.

Вътрешната мрежа обхваща всички електрически съоръжения от електромерното табло до последния контакт в жилището.

В многофамилните жилищни кооперации захранването на етажното осветление и асансьорите е част от вътрешната инсталация на етажната собственост.

Поддръжката на вътрешната електрическа инсталация е отговорност на собственика на имота.

Данни на Националния статистически институт сочат, че голямата част – 73% от жилищните сгради в България и вътрешните мрежи в тях са изграждани в периода 1946 -1990 г.

Електро ЛСВ препоръчва да се изследва вътрешната електрическа инсталация в жилищата и ако е завишена инсталираната мощност, да се предприеме ремонт, за да се осигури максимална безопасност на експлоатацията и качество на електроенергията в дома.

Защо да изберете Електро ЛСВ:

Ние от екипа на Електро ЛСВ разполагаме с квалифицирани инсталатори, електротехници с дългогодишен опит в областта на Електроизграждането и Електроуслуги в София – за дома и офиса.

  • Качествени материали и технологии: Компанията използва най-съвременните материали и технологии в своята работа, което гарантира надеждността и дълготрайността на изпълнените услуги.
  • Безопасност: Безопасността е основен приоритет за Електро ЛСВ. Спазваме всички стандарти и нормативни изисквания за безопасност при работата си, за да осигурят максимална защита на Вашето имущество и семейство.
  • Персонализирани решения: Предлагаме индивидуални решения, съобразени с Вашите конкретни нужди и изисквания. Извършваме подробен анализ на обекта след организирам оглед.
  • Коректност и надеждност: Компанията е известна с коректното отношение към клиентите си и с надеждността на услугите. Стремим се да изпълнямя всички проекти в срок и с високо качество.
  • Конкурентни цени: Въпреки високото качество на услугите, Електро ЛСВ предлага конкурентни цени, които са достъпни за различни бюджети.

Контакти Електро ЛСВ:

Телефон: 0888 7850995
Имейл: office@elektrobg.com

Можете да ни последвате и в социалните мрежи, за повече проекти и актуална информация– Facebook и Instagram.

Подмяна на ел.инсталация от екипа на Електро ЛСВ✔️Заяви своя безплатен оглед в София✔️Ремонт на ел.инсталация ✔️Осигурете сигурност за вашия ДОМ и ОФИС

 

Вашият коментар