You are currently viewing Осветление за кухня
Насочващо LED осветление

Осветление за кухня

Видове осветление за кухня

Подходящото осветление за кухня не само ще направи вашето пространство да изглежда страхотно, но също така ще ви помогне да изпълнявате всичките си готварски задачи с лекота.
За разлика от повечето стаи в дома ви, едно осветително тяло няма да задоволи всички нужди от осветление във вашата кухня.
Използването на различни видове кухненско осветление с различна яркост и нюанси е задължително за една балансирана стая.
Прочетете, за да научите за различните видове кухненско осветление, как да ги използвате ефективно и кои осветителни тела да използвате, за да създадете желаното от вас осветление.

Кухненско вградено осветление

Вградено LED осветление за кухня
Вградено LED осветление

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кухненското осветление може да бъде разделено на общо осветление (цялата стая) или работно осветление (специфични зони).
В рамките на тези две широки категории са таванни осветителни тела, осветителни тела за вграждане, осветителни тела за пътеки, висящи осветителни тела и осветление под шкафа.

Таванно осветление

Повечето стаи вече имат таванни тела по подразбиране, тъй като кодът изисква всяка стая да има светлина, контролирана от превключвател.
Добавянето на таванно осветление е най-добрият начин да се удовлетвори това изискване. Понякога наричано околно осветление, общото осветление е достатъчно мощно, за да освети цялата кухня.

Тя е широка и дифузна и не е предназначена да се фокусира върху определена област.

Таванните тела излъчват светлина във всички посоки, включително нагоре към тавана.

Те повишават безопасността, защото осветяват стаята като цяло, за да ви помогнат да получите достъп до други осветителни тела.

Таванните лампи не осветяват много добре пространствата на гишетата.
Те също така не предлагат фокусирана или регулируема светлина, както правят осветителните тела за коловози.
Дори ако стаята има други видове осветление, никога не е лошо да поддържате таванното осветление на разположение за целите на общото осветление.

Кухненско вградено осветление

вградено led осветление за кухня
Лед осветление за кухня със сензор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Класическото решение на проблема с кухненското осветление е вграденото осветление. Те понякога се наричат ​​светлини за кутии.
Вградените лампи осигуряват повече от достатъчно осветление за определени необходими зони на плота или кухненския остров .

Но един проблем с вграденото осветление е засенчването.

Вградените светлини сочат надолу и всичко по пътя на тяхната светлина, било то стенен шкаф или човек, работещ на гишето, създава сянка под препятствието.

Работно осветление

Понякога наричано работно осветление, работното осветление осветява малки, специфични зони, като острови и зони за подготовка и готвене на плотове.

Основното предимство на вградените осветителни тела е, че те са изравнени с тавана и не заемат физическо или визуално пространство.
Това обаче създава недостатък: няма светлина, която да се хвърля върху тавана, което помага да се освети пространството.

По-старите осветителни тела за вграждане също бяха известни като пилещи енергия, защото позволяваха на топлината от помещението да изтича към тавана.
Но днешните AT (херметични) и IC (могат да бъдат покрити с изолация) тела не идват със същите енергийни санкции.
Важно е да имате предвид вида на вградената светлина и да се уверите, че нищо на тавана не покрива светлината, ако не е IC светлина.

Пистово осветление

Осветлението осигурява добро осветление за кухнята и е нараснало в популярност през последните няколко десетилетия.
Осветлението на пистата има много от същите добри качества като вграденото осветление, с по-малко недостатъци на вграденото осветление.
Пиловото осветление е монтирано на повърхността на тавана, а отделните осветителни тела по протежение на пистата могат лесно да се местят, където е необходимо.
Освен това тези отделни тела могат да се добавят или премахват, ако имате нужда от повече или по-малко светлина.

Светлините за пътеки имат почти същия проблем със засенчването като вградените светлини.

Но тъй като пистовите светлини могат да се местят, е възможно да се препозиционира светлина напред или назад, за да се сведе до минимум засенчването.

Едно нещо, за което трябва да внимавате, е осветлението на пистата с ниско напрежение, което използва ултра ярки, енергоемки халогенни крушки.
Осветителните тела, които използват енергийно ефективни LED крушки, използват много по-малко енергия, произвеждат по-малко топлина.

Както халогените могат да бъдат малки и въпреки това да произвеждат много светлина.

Висящо осветление

осветление за кухня - висящо осветление
Осветление за кухня – висящо осветление

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Един отговор на проблема с осветлението на кухненския таван е инсталирането на висящи висящи осветителни тела.

Висящите висулки свеждат светлините до малко над нивото на главата и често са вертикално регулируеми.
Висящите висулки могат да бъдат фиксирани на място или могат да бъдат вмъкнати в релси за осветление на пистата.

Бъдете пестеливи с кухненските висулки. Вградените лампи могат да се умножават почти безкрайно, защото се монтират наравно с тавана и не се забелязват много.
Тъй като висящите лампи висят надолу, добавянето на повече от три или четири започва да прави кухнята да изглежда разхвърляна.

Ако вашите висящи светлини са разпределени интелигентно, те ще осветяват адекватно повечето работни повърхности.

Критичните зони, до които не могат да достигнат, са плотовете под стенните шкафове.

Осветление под шкафа

осветление за кухня под шкафове вградено LED осветление
Oсветление за кухня под шкафове

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Без значение какъв тип таванни осветителни тела използвате, вероятно ще ви трябва някакво работно осветление, което да свети директно надолу от стенните шкафове.
Това е най-доброто осветление за задача, защото няма какво да създава сенки, а светлината може да бъде много ярка и фокусирана, без да хвърля остра светлина в основната кухня.

Приспособленията под шкафа са елегантни и по същество невидими, след като бъдат инсталирани.

Изберете LED осветителни тела за най-добро осветление и енергийна ефективност.

Вашата кухня не трябва да бъде просто функционално пространство.

Използвайте акцентни светлини, за да създадете осветление за настроение и да насочите окото към интересни точки в стаята.
Акцентиращите светлини също добавят към общото ниво на осветеност, когато се комбинират с околно осветление и работни светлини.
Пуснете LED светлини под ръба на кухненски остров или подчертайте впечатляващата си колекция от прибори за хранене в шкаф със стъклена предна част.

Акцентното осветление добавя финалния щрих към вашата кухня.

Можем да ви бъдем полезни със своята дейност, свържете се с нас, за да извършим заедно одит на вашето осветление и електроинсталация.

Можете да ни последвате и в социалните мрежи – Facebook и Instagram.

Вашият коментар