You are currently viewing Доставка и монтаж на камери за видеонаблюдение
Система за видеонаблюдение частен имот

Доставка и монтаж на камери за видеонаблюдение

Доставка и монтаж на камери за видеонаблюдение

Когато търсите система с камери за наблюдение, е лесно да бъдете затрупани от огромния брой налични продукти и объркващия технически жаргон, който идва с тях.

Просто влезте във всеки голям търговец на дребно и има много марки, които привидно продават абсолютно същия фотоапарат.

Всяка марка твърди, че предлага висока разделителна способност и нощно виждане и сортирането на твърденията може да бъде объркващо.

Това, което много хора не осъзнават, е, че има друг клас камери за сигурност, които са директно достъпни за обществеността, но не се намират в големите кутии и складове.

Тези камери за наблюдение се класифицират като камери за сигурност от „търговски клас“ и са типът камера, използван от тези големи вериги за кутии за защита на техния инвентар.

Погледнете тавана на магазини за потребителска електроника и складови вериги и ще забележите във всяка пътека бяла куполна камера, която е по-голяма от средната потребителска камера.

Оставете това да се разбере за момент… тези компании дори не използват вида камери, които продават на обществеността, и има добра причина защо.  

Доставка и монтаж на камери за наблюдение - приложение на телефона

Търговски клас срещу потребителски клас охранителни камери – доставка и монтаж на камери за видеонаблюдение

Както току-що научихте, има две големи категории камери за сигурност.

Това, което обикновено намирате в магазините, са камери от потребителски клас. Които обикновено идват с 8 или 16 камери в комплект с видеорекордер.

Доставка и монтаж на камера за видеонаблюдение - HDR изображение от камера за наблюдение - смесени условия на осветление през нощта

Смесени условия на осветление

Камерите за наблюдение от търговски клас доказват своето превъзходство, когато се справят с трудни условия на осветление.

Например, за един бизнес е обичайно да има камера, насочена към входната врата на магазина.

Когато някой отвори вратата, голямо количество слънчева светлина ще свети през вратата, наводнявайки сензора на камерата.

Камерата от потребителски клас ще се опита да се адаптира към допълнителната светлина, пусната в стаята, и ще отвори затвора си, за да компенсира.

На свой ред, това кара вратата да изглежда правилно експонирана, въпреки че самият магазин вече изглежда тъмен.

В този случай собственикът на фирмата в крайна сметка има добре експонирана врата, но изображение на закрито е твърде тъмно, за да може да се използва.

Междувременно лицето на човека, който влиза в магазина, никога не се улавя, защото той стои в магазина с недостатъчна експонация.

Въпреки че примерът, даден тук, е за магазин, домовете също често имат предизвикателни смесени условия на осветление.

Камерите от търговски клас решават този проблем със специална функция за управление на светлината.

Тези камери използват както софтуерно, така и хардуерно решение, наречено HDR, което означава „висок динамичен обхват“.

В нашия пример тук HDR прави експозиция на стаята и експозиция на вратата и след това комбинира двете изображения заедно, за да създаде правилно експонирано комбинирано изображение на двете зони.

Що се отнася до всеки, изображението изглежда напълно нормално, тъй като вратата и стаята изглеждат на едно и също ниво на яркост.

В резултат на това лицата са правилно експонирани на вратата и в магазина, постигайки целта за заснемане на видео на всеки, който влиза в магазина.

HDR вече е стандартна функция в търговските камери.

За съжаление, след като клиентите осъзнаят, че евтината потребителска камера, която са купили, няма HDR, обикновено е твърде късно. Откакто камерите и записващите устройства са инсталирани.

Нощно виждане

Сега нека разгледаме защо потребителските камери често са лоши за нощно виждане.

Когато една камера се опитва да вижда в тъмното, тя се нуждае от източник на светлина, който да осветява зоната под нея.

За съжаление осветителите за нощно виждане, които идват с потребителските камери, са предназначени само за къси разстояния и са с фиксирана яркост.

Това означава, че те обикновено преекспонират това, което е наблизо в дадена сцена, което кара хората и обектите да изглеждат „издухани“ и без никакви детайли.

Толкова за опитите да идентифицираме лошите.

Търговските камери обаче често са оборудвани с по-модерни инфрачервени (IR) осветители за нощно виждане, които могат автоматично да регулират яркостта си спрямо сцената.

Тази функция се нарича „Smart IR“ и съпоставя инфрачервената светлина на камерата със сцената. Със Smart IR обектите изглеждат правилно експонирани и с пълни детайли.

Ако камерата не може да заснеме и достави правилно експонирано и рязко изображение през деня и през нощта, тя има ограничена полезност.

Колко разделителна способност на камерата е достатъчна?

Друга важна тема за обсъждане е разделителната способност на камерата. Може да е объркващо да разберете колко е достатъчно.

В тази статия терминът „резолюция“ се отнася до броя на точките (пиксели), които изграждат видео картина; колкото повече точки, толкова по-детайлно е видео изображението.

Същото важи и за телевизорите с висока разделителна способност.

Двете най-популярни телевизионни разделителни способности днес са 1080p и 4K. 4K разделителната способност съдържа около четири пъти повече информация за картината от 1080p.

Камерите за наблюдение също се произвеждат в тези две резолюции и би било естествено да вярваме, че колкото повече точки във вашето видео изображение, толкова по-добре, нали?

Да и не. Когато става въпрос за камери за наблюдение, има някои трудни последствия от наличието на 4K изображение с такава висока разделителна способност.

В този случай повече не винаги е по-добро.

Ще ви бъде трудно да правите разлика между 1080p и 4K резолюция, когато гледате нормално изображение от камера.

Едно от основните предимства на 4K разделителната способност е способността да се разрешават детайли след факта.

Което означава, че потребителите могат да увеличават детайли като лица, докато се възпроизвежда записът на събитие за сигурност.

Въпреки това, въпреки че 4K резолюцията предлага някои предимства, тя носи със себе си и някои недостатъци.

4K изображенията са много големи и заемат много място за съхранение на запис.

Толкова много всъщност, че се нуждаят от около четири пъти повече място на твърдия диск от 1080p, за да запишат видеозаписи със същата дължина.

Бъдете готови да похарчите повече пари, ако удълженото видео съхранение е важно

Ако се интересувате от система с 4K камери, в идеалния случай ще имате много високоскоростна интернет връзка и стабилна домашна мрежа, в идеалния случай мрежа от корпоративен клас.

Както беше обсъдено по-горе, изображенията на 4K камерата са много големи и това са много данни за прехвърляне в домашната мрежа и по избор към външна услуга за облачно записване (повече за това по-долу).

Разчитайте на вашия HTA ​​сертифициран технологичен професионалист за съвет тук, тъй като той ще може да определи дали система от 4K камера ще работи във вашата ситуация.

Някои от по-добрите марки системи за камери имат контроли за регулиране на някои от параметрите на запис, така че по-бавните мрежови връзки да работят надеждно.

Имайте предвид, че разделителната способност 1080p обикновено има достатъчно детайли, за да предостави важна видео информация.

Като същевременно запазва честотната лента на мрежата и съхранението на твърдия диск.

Интеграция – Системата на камерата работи ли добре с други?

Досега прегледахме много важни причини, поради които човек трябва да помисли за фотоапарати от търговски клас, но току-що разгледахме повърхността на темата.

В днешния свят, свързан с мрежата, системата за наблюдение рядко е самостоятелна система. Струва си да знаете дали предложената от вас система от камери ще се интегрира с други продукти.

Интеграцията се отнася до „умни“ устройства, които могат да общуват помежду си чрез мрежа.

С навлизането на свързания дом (известен още като „ интелигентен дом “) и продуктите, които ви дават много възможности за отдалечен контрол.

Като например контрол на осветлението, аудио/видео, брави на врати, алармени системи и други, търговските системи за камери често могат да комуникират с други интелигентни устройства, като напр. продукти за гласово управление.

Например, продукт с гласово управление като Amazon Echo може да покаже изглед от камера, само като го поиска.

Друг пример за ползата от интеграцията е, когато сензор за сигурност се задейства поради проникване.

Първо алармата се задейства, но след това светлините в цялата къща могат да се включат автоматично и вратите по периметъра могат да се заключат здраво, хващайки в капан крадеца.

Системите, които някога са имали малко общо една с друга, сега могат да действат съгласувано, създавайки нови функции и предимства.

Доставка и монтаж на камери за видеонаблюдение – Отдалечено съхранение на видео нарастваща тенденция

С интернет връзката идва още една промяна в играта, която трансформира начина, по който видеото се осъществява достъп и се съхранява.

Тази сравнително нова тенденция се нарича съхранение на видео в облак и това, което я прави толкова удивителна, е, че сега цялото видео от вашите камери може да бъде качено в отдалечено хранилище. Защо това има значение?

В миналото, ако лоши момчета нахлуят в дом и вземат семейните бижута, винаги е имало риск да откраднат и охранителния видеорекордер, което би било истинска трагедия.

Без бижута и без видео, за да ги залови полицията. Въпреки че с облачното видео съхранение това не трябва да се случва отново.

Когато лошите влизат с взлом и търсят рекордера, този път може просто да няма такъв за кражба.

Всяка камера може да изпраща своето видео директно в облака чрез интернет.

След като това видео бъде качено в облака, то е безопасно завинаги, което може да означава много по-голям шанс за залавяне на крадците и възстановяване на бижутата.

Съхранението на облачно видео се превърна в повсеместна част от ландшафта на сигурността.

Като повече потребители на видео в облака избират архивиране в облака в допълнение към записващото устройство на място или напълно се отказват от локалното записващо устройство.

Работата в мрежа оказва голямо влияние върху начина, по който клиентите за видео сигурност съхраняват своето видео и тенденцията към облака ще продължи да расте.

Хакване и съвети за предотвратяването му

Невъзможно е да се отрече огромната полза, която клиентите печелят от свързването на своите охранителни камери към интернет, въпреки че, както често се споменава в медиите, хакери дебнат навсякъде.

Стана факт от живота в Интернет, че никой компютър не е 100% безопасен и за съжаление системите за охранителни камери също са изложени на риск.

Индустрията на камерите за наблюдение беше измъчвана през последните няколко години от различни хакове и експлойти, открити както от изследователи по сигурността, така и от хакери.

Много малко производители на сигурност са били пощадени от неудобството да разберат, че техните записващи устройства и камери са били хакнати и контролирани от неупълномощено лице.

В резултат на това има подновен интерес да се гарантира, че системите за сигурност са защитени от мрежови заплахи.

Един от най-добрите начини да защитите вашата система от камери за наблюдение е като използвате така наречения VPN рутер/защитна стена, който е вид компютър, предназначен да предпазва от нежелани заплахи.

Тези устройства се превръщат в дефакто стандарт при защита на всякакъв вид мрежово оборудване.

Други технологии, които първоначално са били предназначени да улеснят работата в мрежа, като P2P и Port Forwarding, само увеличиха начините, по които хакерите могат да проникнат във вашата мрежа.

Сигурността на мрежата се е превърнала в необходима част от настройването и инсталирането на система за охранителна камера и е една област, която никой не може да си позволи да пренебрегне.

HTA сертифицирани професионалисти по инсталиране, които инсталират системи с камери (отбелязани в техните фирмени профили), ще могат да препоръчат и приложат най-добрите практики за сигурност.

Търсене в задълбочено обучение… Търсете вашите видеозаписи почти мигновено

Има нова тенденция в технологията за търсене на видео за наблюдение, която бързо променя индустрията за сигурност и се нарича „задълбочено обучение“.

Какво е Deep Learning и защо е толкова важно? Като за начало, Deep Learning позволява на някой да намери това, което търси, без да се налага да търси часове безполезни видеозаписи.

Представете си уеб страница, която работи много като търсене в Google, където можете да опишете елементите, които търсите в записаните видеозаписи.

Например, ако трябва да видим всички видеоклипове от днес, в които има полицейска кола, просто въвеждаме „police“ в прозореца за търсене и след секунди се появява всеки ключов кадър от видеото с полицейска кола.

Просто е вълшебно в сравнение с начина, по който видеото някога е било търсено чрез досадно сканиране на часове на запис.

Ако търсим камиони на FedEx, които са дошли до дома в петък, можем да инструктираме системата за дълбоко обучение да търси това и да получи резултат, както е показано на снимката в горната част на тази страница.

С помощта на задълбочено видео търсене вече имате мощно решение за залавяне на престъпници и събиране на доказателства.

Термокамери – военна технология за вашия двор

Какво е термична камера и къде може да искате такава?

Ето кратко обяснение как работят термокамерите: Всички обекти излъчват инфрачервена енергия (топлина) като функция на тяхната температура.

Инфрачервената енергия, излъчвана от обект, е известна като негов топлинен подпис . Като цяло, колкото по-горещ е един обект, толкова повече радиация излъчва.

Термалната камера включва топлинен сензор, който може да открива малки разлики в температурата.

Устройството събира инфрачервеното лъчение от обектите в сцената и създава електронно изображение на базата на информация за температурните разлики.

Тъй като обектите рядко имат точно същата температура като другите обекти около тях, термалната камера може да ги открие и те ще се появят като различни в термично изображение.

Топлинните камери са чудесни за зони с абсолютно нулева светлина и също така често се използват в райони с гъста мъгла и/или дим.

Въпреки че са популярни в търговски и правителствени инсталации, сега те се използват в жилищни проекти от висок клас с големи площи за покриване и/или малко или никакво ландшафтно осветление.

Термичните камери ще ви позволят да виждате живи обекти чрез тяхната топлинна сигнатура от големи разстояния, които нормалната камера не би могла.

360° & 720° камери – Вижте голямата картина

360° & 720° камерите за наблюдение използват специализирано рибешко око или сферичен обектив на камерата, за да предложат много по-широка зрителна площ в сравнение с нормална/стандартна камера.

360° камерите могат да виждат във всички посоки, но само в едно полукълбо. 720° камерите могат да виждат във всички посоки едновременно…нагоре/надолу и наляво/надясно.

Тези камери предлагат широко зрително поле в една камера, въпреки че често страдат от лоша разделителна способност при увеличение.

Въпреки че покриват много по-голяма зрителна площ, полученото изображение често изглежда „изкривено“ в сравнение с „плоския“ изглед на стандартна камера показва.

След това изображението трябва да бъде пуснато през софтуер, за да се деформира или изравни изображението, за да стане използваемо.

Видеорекордерите/процесорите от по-висок клас могат да направят това автоматично чрез софтуер, за да ви позволят да видите изображението в пълен размер сплеснато, а не кръгло.

Доставка и монтаж камери за видеонаблюдение - 360 градусов изглед от камера за видеонаблюдение

Въпреки че 360° и 720° камерите може да имат същата разделителна способност като тази на стандартна IP камера.

Тази разделителна способност се разпространява в много по-широка област и следователно предлага по-малко пиксели на инч.

Ето какво означава това, като пример.

Да предположим, че има две камери, едната стандартна камера със зрително поле от 130°, а другата 720° камера, и двете камери са модели с висока разделителна способност 10MP (мегапиксела).

Това означава, че 720° камерата има много по-ниска резолюция на квадратен инч.

Започва със същия сензор за изображения, 10MP в този случай, въпреки че трябва да разпространи това изображение в много по-голямо пространство.

Следователно няма да изглежда толкова ясен като камера, която има само 130° зрително поле.

Къде се използват най-добре 360° и 720° камери?

В много големи зони/стаи, където зрителят се нуждае от страхотен преглед на цялата сцена, а не само на част.

Когато се използват в тандем със стандартни камери за повече прецизни детайли, тези камери са чудесно решение за цялостно ситуационно наблюдение.

Без съмнение пейзажът на охранителните камери се развива бързо.

В челните редици на важната технология, предназначена да защити това, което е най-важно за вас, са интелигентното търсене, съвършеното нощно виждане, мрежовата интеграция и евентуално термично изображение и 360° и 720° камери.

Евтините предложения за потребителски камери не предоставят тези нови и важни функции.

Да, те може да имат възможността да гледат видео по интернет, но това е ценно само ако видеозаписът е правилно експониран и може да компенсира различните и променящи се условия на осветление.

Евтините фотоапарати представляват фалшиви спестявания и скъп урок, ако не успеят да свършат работата си, когато имате най-голяма нужда от тях.

В тази статия обсъдихме някои от причините големите компании да използват охранителни камери от търговски клас и защо ползите си струват по-високите разходи за вашия дом и близки.

Ако целта е използваемо видео, уверете се, че камерите имат интелигентна инфрачервена връзка, висок динамичен обхват и поне 1080p резолюция.

С малко проучване и най-важното, вслушване в съветите на вашия HTA ​​сертифициран професионалист, много сърдечна болка може да бъде избегната по-късно.

Професионален монтаж и доставка на камери за видеонаблюдение

За да ви помогнем да изберете най-добрата система от камери за наблюдение за вашите нужди, потърсете съвет и монтаж от Електро ЛСВ.

Тринадесетгодишният ни опит в сферата ни позволява да бъдем гъвкави и да предложим различни възможности и избор за камери за видеонаблюдение.

Потърсете ни, за да предложим доставка и монтаж на камери за видеонаблюдение.

Последвайте ни и в социалните мрежи за още допълнителни съвети, вижте нашата всекидневна работа – Facebook и Instagram.

Защо да изберете Електро ЛСВ:

  • Опит: Ние имаме богат опит предоставянето на професионални услуги за инсталиране на камери за видеонаблюдение
  • Експертиза: Нашите експерти са добре запознати с новите тенденции на пазара.
  • Качество: Ние използваме само висококачествени материали.
  • Обслужване: Ние предлагаме отлично обслужване на клиентите.

Свържете се с нас днес, за да получите безплатна консултация.

Контакти Електро ЛСВ:

Телефон: 0888 7850995
Имейл: office@elektrobg.com

Можете да ни последвате и в социалните мрежи, за повече проекти и информация– Facebook и Instagram.

 

Вашият коментар